Köksbänken är funktionell och matchar inredningen
 
Köksbänken av keramiska plattor ger många möjligheter till färgkombinationer och mönster. Du kan använda dem för att skapa till exempel en originalmosaik som matchar köksinredningen.
 
Lämpliga dimensioner kommer att göra köksbänken funktionell och beredningen av måltider på den – bekvämt. Dess bredd ska vara cirka 60 cm och dess längd ska vara 80 cm. Du kan också anpassa den keramiska toppen till din längd genom att ställa in dess höjd 15 cm under armbågsböjningen.
 
Jämför man bänkskivor i granit och sten med de som är gjorda av keramiska plattor är de relativt billiga. Dessutom är plattorna motståndskraftiga mot repor, nötning eller starka rengöringsmedel. I köket kan fläckar ofta uppstå på bänkskivornas yta, på grund av det specifika med att laga mat. När det gäller en bänkskiva av keramiska plattor kan den enkelt och effektivt tas bort.
 
För att limma kakel på en vattentät spånskiva, använd en självhäftande murbruk för svåra underlag. Den är flexibel, vilket gör att keramik säkert kan kombineras med träbaserade material. För att undvika fläckar på bänkskivan i framtiden, använd vattentäta resår- eller epoxifogar. De innehåller inte cement, så de suger inte upp, och tack vare detta är färgen på keramiska plattor mer hållbar. Efter avslutat arbete, impregnera fogarna.